Studsmattor

I samband med att man köper en studsmatta finns ofta möjligheten att köpa till ett extra skyddsnät till studsmattan. Många avstår från att göra detta då de tror att detta kanske inte är helt nödvändigt, för det går ju trots allt att studsa på en studsmatta även utan ett skyddsnät, det råder det ingen tvekan om. Att detta är möjligt betyder dock inte att det är en bra ide att göra det. Att en olycka inträffar i samband med att man studsar på en studsmatta är nämligen väldigt vanligt, och vissa av dessa olyckor är är riktigt allvarliga. Glöm inte att studsmattor trots allt handlar om att tappa balansen, och detta är verkligen inte säkert! (Tänk dig att man efter att ha tappat balansen landar på t.ex. huvud eller i en konstig vinkel med nacken så kan du förmodligen föreställa dig resten själv…)
Använder man ett skyddsnät på studsmattan varje gång man använder den minimeras dock risken för vissa sorters olyckor åtminstone. Att ett nät finns gör t.ex. att man inte kan studsa av studsmattan av misstag, vilket är den vanligaste anledningen till att olyckor sker, då man då ofta kan ramla på något hårt eller farligt.

Ett skyddsnät till en studsmatta behöver inte heller kosta skjortan, för det rör ju sig om en accessoar till den och inte något helt nytt. Man bör därför inte låta den extra kostnaden få en att avstå från detta köp heller, för det rör sig inte om så stora summor som man kanske skulle kunna tro.

 

Det finns dessutom många specialanpassade skyddsnät att köpa till de flesta studsmattor, så om man inte har en väldigt konstig studsmatta åtminstone är det lätt att hitta en passande modell till den oavsett var man bor. (Glöm inte att dessa skyddsnät även kan köpas online i nätbutiker numera!)

 

Så varför ta risken att en olycka händer med er studsmatta när detta så lätt och billigt kan undvikas?