Lekstugor

Tjatar dina barn också om en lekstuga? I så fall är detta kanske inte en särskilt dålig ide, för att ha en lekstuga för barnen gör inte bara att de ofta leker under längre perioder själva, det får dem också att aktivera sig fysiskt, vilket är väldigt viktigt i dessa dagar då allt för många barn mest sysselsätter sig med teknik av olika slag.

 

Ibland kan det dock vara svårt att välja en lekstuga bland alla de modeller som finns ute på marknaden, så här kommer en kort lista med de viktigaste faktorerna att tänka på när man gör sitt val:

 

Storleken

Hur mycket plats har du över för en lekstuga? Var ska den stå? Detta kommer att påverka vilken storlek som är bäst rent praktiskt men glöm inte att du även vill ha en lekstuga som är tillräckligt stor för att barnet på ett bekvämt sätt ska kunna leka i den. Detta gör ofta att de minsta modellerna går bort, framför allt om man vill att lekstugan ska hänga kvar ett tag när barnet blir lite större också  menar man på lekstugorna.se.

Utseendet

Vill man inte ställa riktigt vad som helst i sin trädgård utan gärna vill att allt som står där ska matcha på något vis är det även vettigt att tänka lite på lekstugans utseende. Välj t.ex. en stil eller färg som redan finns där för att lekstugan inte ska bli allt för dominant i förhållande till det andra som finns där.

 

Kvaliteten

Denna hänger nämligen ihop med säkerheten också, för en lekstuga som inte är helt stabil exempelvis kan vara rakt av farlig! Fast du kanske inte tror att du behöver väldigt hög kvalitet, rekommenderar vi dig ändå att leta efter något så högkvalitativt som möjligt, både för säkerhetens skull och för att lekstugan verkligen ska hålla länge.

 

Materialet

Dvs. Vad lekstugan är tillverkad av. Trä är ett populärt alternativ men glöm inte att trä även åldras och kräver en del underhåll för att hållas i gott skick, vilket plast inte gör. På grund av hur lättskötta plastvarianterna är, är de därför ändå populära fast alla kanske inte föredrar dem utseendemässigt.