Kantskydd

Att köpa studsmattor är något många tänker på, men något som många som gör detta missar är att skaffa vettig säkerhetsutrustning till studsmattan. Detta är dock ett stort misstag, för många av de säkerhetsprodukter som man kan köpa till sin studsmatta är mycket effektiva när det gäller att förebygga olyckor, men även lätta att få tag på och prisvärda.

 

En av de säkerhetsprodukter som vi rekommenderar allra mest för alla som har en studsmatta är kantskyddet. Kantskydd gör det nämligen svårare att studsa av en studsmatta eller ramla av den med för den delen, bara för att man hamnat för långt ut på den. Detta gör att framför allt höga studsmattor, där en fallolycka kan få allvarliga följder, bör förses med kantskydd.

Ett kantskydd kan även vara vadderat, vilket gör att om man ändå skulle ramla så dämpas åtminstone fallet lite, vilket inte är så illa det heller, så kantskydd fyller flera olika funktioner gällande detta. Finns ett kantskydd är det helt enkelt mer ovanligt att man bryter ben, armar, fötter med mera, vilket är riktigt bra, för att ett kantskydd finns dämpar därför den oro som många föräldrar känner när de ser att barnen börjar studsa på en studsmatta rejält. En annan viktig detalj är ett ordentligt skyddsnät.

Eftersom olyckor förhindras med bra kantskydd brukar de även leda till att studsmattors livslängd ökar, vilket förstås inte är helt fel när man ändå investerat i en studsmatta, som ofta kan vara relativt dyr.

 

Allt detta gör att vi tycker att i princip alla som har en studsmatta även bör skaffa kantskydd till den, men framför allt gäller detta om det är så att barn ska använda studsmattan, för då blir olycksrisken förstås betydligt större.

 

Man måste inte köpa ett kantskydd hos samma återförsäljare som man köper studsmattan av, men att göra detta brukar ofta bli lättare, vilket gör att de flesta som skaffar kantskydd till sin studsmatta gör så. Det går dock i regel även alldeles utmärkt att köpa en märkeslös variant från t.ex. en nätbutik om man föredrar det.