Dockskåp

Att köpa ett dockskåp kan låta hur lätt som helst, tills man behöver göra detta själv, det vill säga. Dockskåp är trots allt inte särskilt billiga i förhållande till många andra leksaker, så det är vettigt att ta reda på att dockskåpet man överväger verkligen är värt priset man betalar för det innan man slår till. Här kommer därför några tips gällande hur du väljer:

 

Utgå ifrån dina barns önskemål och behov

Istället för att titta på vad som ser finast ut för dig själv, exempelvis. Barn och vuxna gillar nämligen inte alltid samma slags dockskåp, eller andra saker heller för den delen. Har dina barn någorlunda realistiska förväntningar, kommer du därför att göra dem mest nöjda genom att försöka köpa det de vill ha påpekar man på sidan dockskåp.nu. Detta kan betyda att du köper ett dockskåp som har ett särskilt tema, även om du inte gillar det så värst mycket själv, och så vidare. Har dina barn redan dockor eller figurer som de vill leka med i ett dockskåp, kan det även vara smart att utgå ifrån dessa för att storleken ska bli rätt.

 

Ta hänsyn till hur många barn som förmodligen kommer att leka med dockskåpet samtidigt

Detta betyder förstås att om det rör sig om fler än ett barn, så vill du kanske köpa en större modell, där flera sidor är öppna och så vidare. Detta är framför allt en viktig faktor för dig som har flera barn.

Ta hänsyn till rummet som dockskåpet ska ställas i

I många rum har man trots allt inte obegränsat med utrymme, så man måste ta hänsyn till de mått som rummet har, oavsett om det är barnets eget rum eller en gillestuga eller något annat rum det gäller. Ett dockskåp som tar upp allt för mycket plats är inte snyggt, och inte heller särskilt praktiskt, men å andra sidan finns det ingen anledning att köpa ett väldigt litet dockskåp om utrymme finns.

 

Glöm inte att tänka på barnets ålder också

Yngre barn behöver större dörrar, och mer utrymme inne i dockskåpet, och massvis med små detaljer är sällan särskilt lämpliga för dem. För mindre barn gör man även klokt i att välja bort de mest påkostnade varianterna med ömtåliga delar, eftersom mindre barn ofta är mer hårdhänta när de leker. Framför allt du som köper ett dockskåp till ett mycket litet barn bör därför vara väldigt selektiv, medan den som ska köpa ett till ett större barn kanske kan köpa en mer detaljerad och lyxig variant.